GODWIN JUNIOR IYERE

Pizzaiolo 10 ed. – Marzo 2016
pizza pizzaiolo icona

Mi chiamo Godwin ed ho frequentato il corso Pizzaiolo 10°edizione nel Marzo 2016.

Subito dopo aver concluso il percorso di formazione presso la Chef Academy nel 2016 sono andato a lavorare come aiuto pizzaiolo a Perugia per 3 mesi.
Da lì mi sono trasferito in Sicilia nella cucina del Club Med per 6 mesi. La mia prossima mossa mi ha portato a un ruolo di pizzaiolo in un ristorante chiamato I Belli a Kyrenia, Cipro,
prima di prendere finalmente la decisione di trasferirmi in Irlanda nel maggio del 2018.

Subito dopo essere arrivato in Irlanda ho iniziato a lavorare come pizzaiolo nella Dublin Pizza Company.
Non passò molto tempo prima che salissi di livello, passando alla posizione di Sous Chef dopo soli tre mesi.

Divenni presto una parte essenziale del team in DPC. La mia  etica del lavoro e l’attenzione ai dettagli mi hanno reso un leader naturale.
Durante il mio periodo come Sous Chef ho aiutato l’azienda ad aprire 2 nuovi ristoranti, pur mantenendo gli standard eccellenti che hanno reso famoso l’outlet originale.
Oltre a questi risultati, sono stato determinante nella gestione delle cucine in alcuni dei più grandi e migliori festival ed eventi all’aperto in Irlanda, tra cui; Electric Picnic, The Big Grill, House of Peroni, Ed Sheeran @ Phoenix Park e concerti di Malahide Castle.

Dopo aver dimostrato le  mie capacità più e più volte, ero finalmente giunto il momento di accettare la sfida di un ruolo di capocuoco.
Quando l’azienda ha aperto il suo ultimo punto vendita a Dundrum, Co. Dublin, mi è stato affidato il compito cruciale di gestire la sede più trafficata di tutte, il flagship store di Aungier St., Dublin 2.
Il lavoro comporta una grande responsabilità in quanto il negozio del centro funge anche da cucina di preparazione centrale per tutti gli altri. Nonostante il pesante carico di lavoro e le ore difficili,
mi sono sempre comportato da vero professionista e penso di potermi ritenere una persona a cui tutti i ​team guardano e sono felici di lavorare al fianco.

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Godwin Junior Iyere

Dublin Pizza Company profile

In 2016 Dubliner Michael Ryan set up his company with a simple vision… to serve the best Neapolitan style pizzas, using Italian techniques and the finest locally sourced fresh ingredients. He travelled to Napoli to learn from the top chefs in the traditional home of pizza. Once he returned to Ireland he set about building the very first Dublin Pizza Company in a small store on Aungier Street in Dublin 2 & also constructed a polytunnel to grow his own ingredients. The business was very well received, winning an army of loyal customers from the outset as well as numerous awards and a reputation for making some of the best pizza in Dublin.

Godwin’s Story

Immediately after leaving the Chef Academy in 2016 Godwin went to work as an assistant pizzaiolo in Perugia for 3 months. From there he moved to Sicilly to the kitchen of Club Med for 6 months. His next move took him to a pizzaiolo role in a restaurant called I Belli in  Kyrenia, Cyprus before he finally made the decision to relocate to Ireland in May of 2018.

Ireland

Immediately after arriving in Ireland Godwin began working as a pizzaiolo in Dublin Pizza Company. It wasn’t long before he rose through the ranks, moving up to the position of Sous Chef after just three months.

Progression

Godwin soon became an essential part of the team in DPC. His exceptional work ethic and attention to detail made him a natural leader. During his time as Sous Chef he helped the company to open 2 new restaurants, all the while maintaining the excellent standards which made the original outlet famous. In addition to these achievements, he was also instrumental in running kitchens at some of the biggest and best festivals and outdoor events in Ireland including; Electric Picnic, The Big Grill, House of Peroni, Ed Sheeran @ Phoenix Park, and Malahide Castle gigs.

 

Having proved is abilities time and again, it was finally time for Godwyn to take on the challenge of a Head Chef role. When the company opened its latest outlet in Dundrum, Co. Dublin, he was given the crucial task of managing the busiest of all locations, the flagship store on Aungier St., Dublin 2. The job carries with it a great deal of responsibility as the city centre shop also acts as a central prep kitchen for all the others. Despite the heavy workload and the difficult hours, Godwin has always behaved as a true professional and is someone the team all look up to and are happy to work beside.

Click this link to see an interview with Godwin & Michael https://youtu.be/l_53uWbhPXc